Home

Jeugdland Hoofddorp is 6 dagen per week open!
Op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 tot 17.30.
Op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30.
En op zaterdag van 10.00 tot 17.00

LET OP: de openingstijden zijn gewijzigd.

Activiteiten van deze week

Tenzij anders vermeld starten de activiteiten om 15.30
Op zaterdag en in de vakantie starten de activiteit om 14.00

maandag 8 juli appelflappen bakken (+1 euro)
dinsdag 9 juli sleutelhanger maken
woensdag 10 juli IVN activiteit (14.00)
donderdag 11 juli zaadbommen maken
vrijdag 12 juli tuinkabouters maken
zaterdag 13 juli circusles

Zomervakantie week 1 open vanaf 10 uur
maandag 15 juli cupcakes versieren (+1 euro)
dindsdag 16 juli touwtje springen in het water
woensdag 17 juli pannenkoekenpicknick (+1 euro)
donderdag 18 juli armbandje maken van strijkkralen
vrijdag 19 juli gelukspoppetjes maken en nachtje slapen
zaterdag 20 juli slijm maken (+1 euro)

Zomervakantie week 2 open vanaf 10 uur
maandag 22 juli
 smoothies maken (+1 euro)
dinsdag 23 juli bloemenschilderij maken
woensdag 24 juli grasmannetjes maken
donderdag 25 juli waterglijbaan
vrijdag 26 juli lavalamp maken
zaterdag 27 juli waterballonnengevecht

Jeugdland gesloten van 28 juli tot en met 18 augustus

Zomervakantie week 6 open vanaf 10 uur
maandag 19 augustus lasergamen (+1 euro)
dinsdag 20 augustus strijkkralen
woensdag 21 augustus koken op het kampvuur (+1 euro)
donderdag 22 augustus waterglijbaan
vrijdag 23 augustus bootjes maken van hout
zaterdag 24 augustus vakantiepicknick op Jeugdland, eerst gaan we bakken en daarna picknicken (+1 euro)

Nachtje slapen

Op vrijdag 19 juli is het dan eindelijk weer zover. Vorig jaar hebben we helaas over moeten slaan, maar dit jaar kun je weer een nachtje logeren op Jeugdland Hoofddorp.
We gaan samen eten koken, stoken het kampvuur op en maken er een gezellige avond van. Zaterdagochtend ontbijten we gezellig met zijn allen en daarna kun je weer opgehaald worden.
Je kunt je inschrijven als je 6 jaar of ouder bent. Slapen doe je in je eigen tent, je mag natuurlijk ook een tent delen. Verder breng je je eigen luchtbed/matje en slaapzak mee.
Inschrijven kan alleen aan de balie van Jeugdland en deelname kost 10 euro. VOL=VOL

Vies worden mag op modderdag!

Op vrijdag 28 juni kun je op Jeugdland Hoofddorp van 13.00 tot 17.30 aan de slag met zand en water. Tijdens modderdag ontdekken de kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.Bij ons kun je lekker vies worden op de buikschuif glijbaan, maken we een gezamenlijk modderkunstwerk, kun je moddertaartjes bakken in onze modderkeuken en lekker spelen in de waterspeeltuin.

Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Voor meer informatie kijk op: www.modderdag.nl.

Stormschade

Helaas is er tijdens de onweersbuien van 4 en 5 juni veel schade aangericht aan de bomen op Jeugdland Hoofddorp. Op donderdag 6 juni is Jeugdland Hoofddorp een dag dicht geweest vanwege de gevaarlijke situatie. De gemeente Haarlemmermeer is donderdag hard aan de slag gegaan met het opruimen van de losse takken, het weghalen van beschadigde takken en het omzagen van enkele bomen.
Helaas zijn sommige bomen te hoog, deze worden de komende tijd aangepakt. Daarom is de dijk rondom Jeugdland voorlopig niet toegankelijk en zijn delen van het terrein door onze vrijwilligers afgezet met rood-wit lint. Op de rest van het terrein kunnen de kinderen weer veilig spelen.Mo

Jeugdland Keycords!!!

Nu te koop op Jeugdland Hoofddorp, het enige echte Jeugdland keycord. Handig voor je jaarkaart, bouwpas of fietssleutel. Het keycord is voor 1 euro per stuk te koop aan de balie.

Veiligheidszolen voor het huttendorp!

Voor alle kinderen die graag in het huttendorp bouwen verkoopt Jeugdland Hoofddorp nu veiligheidszolen van Veilige Voeten. De zolen zorgen ervoor dat jij je niet meer zorgen hoeft te maken over in een spijker staan! De spijkers kunnen niet door de zolen heen, en houden je voeten lekker veilig. Ze zijn voor 10,- euro te koop aan de balie op Jeugdland!

Bestuursleden gezocht

Jeugdland draait voor het overgrote deel op vrijwilligers. Samen met de medewerkers zorgen zij ervoor dat de kinderen heerlijk kunnen spelen. Het bestuur van Jeugdland is op zoek naar mensen die het leuk vinden om in het bestuur plaats te nemen. Als bestuurslid kom je ongeveer 5 keer per jaar bijeen samen met de beheerders van Jeugdland. Als bestuurslid heb je ook eigen taken en actiepunten bijvoorbeeld contact met de gemeente of technische zaken. Meer info vind je op Bestuursleden gezocht of mail naar jeugdlandhaarlemmermeer@gmail.com

 

Jeugdland Hoofddorp als Vrijwilligers organisatie

Wat veel mensen nog niet weten is dat Jeugdland Hoofddorp niet alleen een avonturen-/bouwspeelplaats is, maar ook een vrijwilligersorganisatie. Naast onze vaste kern van medewerkers zijn wij afhankelijk van de inzet van onze vrijwilligers en vrienden. Zonder hun gewaardeerde hulp kunnen wij ons niet inzetten om Jeugdland leuk en gezellig te maken voor de kinderen.

Wil je je ook als vrijwilliger inzetten voor Jeugdland Hoofddorp klik dan eens op de volgende link Vrijwilligers Organisatie

Jeugdland aan de slag met naschoolse activiteiten!

Op Jeugdland vinden wij het belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met nieuwe vaardigheden en zichzelf leren ontplooien. Daarom hebben wij besloten om vanaf februari 2019 een aantal naschoolse activiteiten aan te bieden waar de kinderen aan mee kunnen doen. Dit doen we in de vorm van een Naschoolse Activiteiten Club. Kinderen kunnen lid worden van de club en mee doen aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Welke activiteit we aanbieden wisselt iedere maand.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten, en hoe je je in kunt schrijven, hier!

Jeugdland Hoofddorp officieel kinderzwerfboeken station!

Jeugdland Hoofddorp is vanaf gisteren officieel kinderzwerfboeken station! Met dank aan een prachtige donatie van de ambassadeur van de kinderzwerfboeken, hebben wij nu een ontzettend mooie leeshoek kunnen maken voor de kinderen. Kinderen kunnen dus bij ons een boekje mee naar huis nemen, lekker genieten van het lezen en het boek weer laten “zwerven” voor andere kinderen om mee naar huis te nemen. Kom dus gezellig langs en vindt een knus plekje in onze leeshoek!

Nieuw beleid Jeugdland Hoofddorp

(ouders, leeftijd en openingstijden)

Jeugdland Hoofddorp heeft sinds zomer 2018 zijn beleid aangepast. Hierdoor is het mogelijk voor ouders om ook gezellig te blijven als hun kinderen komen spelen. Waar voorheen het gewenst was dat kinderen zelfstandig op het terrein speelden, moedigen wij nu ouders aan om gezellig te blijven en van een kopje koffie of thee te genieten. Zo hopen wij de saamhorigheid in de buurt te versterken. Daarom gaan wij in het voorjaar van 2019 (tijdens NL Doet) aan de slag met het maken van pallet meubels voor buiten op ons terras. Zo kunnen de ouders genieten van hun kop koffie of thee terwijl ze mee kunnen kijken naar de spelende kinderen op het terrein.

Daarnaast is het nu ook mogelijk voor kinderen onder 6 jaar om bij ons te komen spelen. Volgens het oude beleid mochten alleen kinderen boven 6 jaar komen, maar wij willen graag dat alle kinderen kunnen genieten van ons terrein. Kinderen onder de 6 jaar mogen dus (onder begeleiding van ouders of voogd) mee spelen op Jeugdland. Ook hiervoor zijn we voorbereidingen aan het treffen. In het voorjaar van 2019 plaatsen wij een aantal nieuwe speeltoestellen voor kinderen tussen 0-8 jaar.

Meer informatie over de vooruitgang zijn te vinden op onze website of in de nieuwsbrief. Wil je dus volledig op de hoogte blijven van de veranderingen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief via ons website: www.jeugdland.net/hoofddorp

Wil je je aanmelden als vrijwilliger tijdens NL Doet? Dat kan via de website van NL Doet: https://www.nldoet.nl/klus/jeugdland-een-nieuw-jasje

Vriendelijke groet,

Team Jeugdland Hoofddorp

Jeugdland Hoofddorp als erkend leerbedrijf

Jeugdland Hoofddorp mag met trots zeggen dat ze zijn benoemd tot erkend leerbedrijf. Afgelopen week hebben wij vanuit het SBB de erkenning ontvangen en mochten wij officieel onze “wij leiden vakmensen op” bord ophangen. Vanaf nu is het dus mogelijk voor leerlingen van MBO niveau 1 en 2 om bij ons stage te lopen. Wij kunnen stagiaires begeleiden in de richting van Facilitaire Dienstverlening en Assistent Dienstverlening. Wij zijn ontzettend trots op deze vooruitgang en kijken ernaar uit om de leerlingen te begeleiden in het behalen van de nodige praktijkervaring.

Nieuw Aanbod Activiteiten voor Scholen en BSO groepen

Na de zomervakantie gaat Jeugdland Hoofddorp enthousiast aan de slag met een breder aanbod aan activiteiten voor scholen en BSO groepen.

We breiden ons aanbod uit met verschillende techniek lessen, milieu en natuur educatie en creatief experimenten. 

Meer informatie over deze activiteiten volgt binnenkort! Maar heeft u ondertussen vragen over de activiteiten kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Jeugdland gaat meer dagen open!!!

Na de zomervakantie start Jeugdland Hoofddorp met nieuwe openingstijden. Dit houdt in dat wij ook de Maandag, Dinsdag en Donderdag middag open zijn! Kom dus gezellig langs om te spelen na school!!!

Meer informatie over de nieuwe openingstijden vindt u hier.

Ouders van harte welkom op Jeugdland

Jeugdland is een geweldige plek waar kinderen zelfstandig kunnen spelen. Maar wist je dat ouders gewoon op Jeugdland aanwezig mogen zijn?  Voor kinderen jonger dan 6 moeten de ouders aanwezig blijven, maar ook als de kinderen ouder dan 6 zijn is dat geen probleem. Wel verwachten we van alle ouders dat ze hun kinderen zoveel mogelijk zelfstandig laten spelen. Dat is namelijk het unieke van Jeugdland. Hier kunnen alle kinderen zichzelf leren ontdekken.

Kinderen onder de 6 van harte welkom op Jeugdland

Ook kinderen onder de 6 jaar zijn van harte welkom op Jeugdland. Wel verwachten we dat zij begeleid worden door een volwassene.

Heeft u een vraag over zorg, geldzaken, werk, gezin, gezondheid, wonen of activiteiten in uw buurt? Ga naar Sociale kaart Haarlemmermeer: www.socialekaarthaarlemmermeer.nl

NieuwsbriefIcoon

Wil je ook graag op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten op Jeugdland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Of volg ons via facebook!