Home

Jeugdland Hoofddorp is 6 dagen per week open!
Op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 tot 17.30.
Op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30.
En op zaterdag van 10.00 tot 17.00

LET OP: de openingstijden zijn gewijzigd.

Activiteiten van deze week

Tenzij anders vermeld starten de activiteiten om 15.30
Op zaterdag start de activiteit om 14.00

  • Maandag 20/5: koekjes bakken (+1,00)
  • Dinsdag 21/5: apenkooien
  • Woensdag 22/5: IVN activiteit
  • Donderdag 23/5: pompom diertjes maken (+1 euro)
  • Vrijdag 24/5: Houtbewerken (+1 euro, min. 8 jaar, max. 8 kinderen, vrijdag opgeven bij de balie)
  • Zaterdag 25/5: Oud Hollandse spelletjes

Een lijst met alle activiteiten van deze maand vindt u HIER.

Jeugdland Keycords!!!

Nu te koop op Jeugdland Hoofddorp, het enige echte Jeugdland keycord. Handig voor je jaarkaart, bouwpas of fietssleutel. Het keycord is voor 1 euro per stuk te koop aan de balie.

Veiligheidszolen voor het huttendorp!

Voor alle kinderen die graag in het huttendorp bouwen verkoopt Jeugdland Hoofddorp nu veiligheidszolen van Veilige Voeten. De zolen zorgen ervoor dat jij je niet meer zorgen hoeft te maken over in een spijker staan! De spijkers kunnen niet door de zolen heen, en houden je voeten lekker veilig. Ze zijn voor 10,- euro te koop aan de balie op Jeugdland!

Bestuursleden gezocht

Jeugdland draait voor het overgrote deel op vrijwilligers. Samen met de medewerkers zorgen zij ervoor dat de kinderen heerlijk kunnen spelen. Het bestuur van Jeugdland is op zoek naar mensen die het leuk vinden om in het bestuur plaats te nemen. Als bestuurslid kom je ongeveer 5 keer per jaar bijeen samen met de beheerders van Jeugdland. Als bestuurslid heb je ook eigen taken en actiepunten bijvoorbeeld contact met de gemeente of technische zaken. Meer info vind je op Bestuursleden gezocht of mail naar jeugdlandhaarlemmermeer@gmail.com

 

Jeugdland Hoofddorp als Vrijwilligers organisatie

Wat veel mensen nog niet weten is dat Jeugdland Hoofddorp niet alleen een avonturen-/bouwspeelplaats is, maar ook een vrijwilligersorganisatie. Naast onze vaste kern van medewerkers zijn wij afhankelijk van de inzet van onze vrijwilligers en vrienden. Zonder hun gewaardeerde hulp kunnen wij ons niet inzetten om Jeugdland leuk en gezellig te maken voor de kinderen.

Wil je je ook als vrijwilliger inzetten voor Jeugdland Hoofddorp klik dan eens op de volgende link Vrijwilligers Organisatie

Jeugdland aan de slag met naschoolse activiteiten!

Op Jeugdland vinden wij het belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met nieuwe vaardigheden en zichzelf leren ontplooien. Daarom hebben wij besloten om vanaf februari 2019 een aantal naschoolse activiteiten aan te bieden waar de kinderen aan mee kunnen doen. Dit doen we in de vorm van een Naschoolse Activiteiten Club. Kinderen kunnen lid worden van de club en mee doen aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Welke activiteit we aanbieden wisselt iedere maand.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten, en hoe je je in kunt schrijven, hier!

Jeugdland Hoofddorp officieel kinderzwerfboeken station!

Jeugdland Hoofddorp is vanaf gisteren officieel kinderzwerfboeken station! Met dank aan een prachtige donatie van de ambassadeur van de kinderzwerfboeken, hebben wij nu een ontzettend mooie leeshoek kunnen maken voor de kinderen. Kinderen kunnen dus bij ons een boekje mee naar huis nemen, lekker genieten van het lezen en het boek weer laten “zwerven” voor andere kinderen om mee naar huis te nemen. Kom dus gezellig langs en vindt een knus plekje in onze leeshoek!

Nieuw beleid Jeugdland Hoofddorp

(ouders, leeftijd en openingstijden)

Jeugdland Hoofddorp heeft sinds zomer 2018 zijn beleid aangepast. Hierdoor is het mogelijk voor ouders om ook gezellig te blijven als hun kinderen komen spelen. Waar voorheen het gewenst was dat kinderen zelfstandig op het terrein speelden, moedigen wij nu ouders aan om gezellig te blijven en van een kopje koffie of thee te genieten. Zo hopen wij de saamhorigheid in de buurt te versterken. Daarom gaan wij in het voorjaar van 2019 (tijdens NL Doet) aan de slag met het maken van pallet meubels voor buiten op ons terras. Zo kunnen de ouders genieten van hun kop koffie of thee terwijl ze mee kunnen kijken naar de spelende kinderen op het terrein.

Daarnaast is het nu ook mogelijk voor kinderen onder 6 jaar om bij ons te komen spelen. Volgens het oude beleid mochten alleen kinderen boven 6 jaar komen, maar wij willen graag dat alle kinderen kunnen genieten van ons terrein. Kinderen onder de 6 jaar mogen dus (onder begeleiding van ouders of voogd) mee spelen op Jeugdland. Ook hiervoor zijn we voorbereidingen aan het treffen. In het voorjaar van 2019 plaatsen wij een aantal nieuwe speeltoestellen voor kinderen tussen 0-8 jaar.

Meer informatie over de vooruitgang zijn te vinden op onze website of in de nieuwsbrief. Wil je dus volledig op de hoogte blijven van de veranderingen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief via ons website: www.jeugdland.net/hoofddorp

Wil je je aanmelden als vrijwilliger tijdens NL Doet? Dat kan via de website van NL Doet: https://www.nldoet.nl/klus/jeugdland-een-nieuw-jasje

Vriendelijke groet,

Team Jeugdland Hoofddorp

Jeugdland Hoofddorp als erkend leerbedrijf

Jeugdland Hoofddorp mag met trots zeggen dat ze zijn benoemd tot erkend leerbedrijf. Afgelopen week hebben wij vanuit het SBB de erkenning ontvangen en mochten wij officieel onze “wij leiden vakmensen op” bord ophangen. Vanaf nu is het dus mogelijk voor leerlingen van MBO niveau 1 en 2 om bij ons stage te lopen. Wij kunnen stagiaires begeleiden in de richting van Facilitaire Dienstverlening en Assistent Dienstverlening. Wij zijn ontzettend trots op deze vooruitgang en kijken ernaar uit om de leerlingen te begeleiden in het behalen van de nodige praktijkervaring.

Nieuw Aanbod Activiteiten voor Scholen en BSO groepen

Na de zomervakantie gaat Jeugdland Hoofddorp enthousiast aan de slag met een breder aanbod aan activiteiten voor scholen en BSO groepen.

We breiden ons aanbod uit met verschillende techniek lessen, milieu en natuur educatie en creatief experimenten. 

Meer informatie over deze activiteiten volgt binnenkort! Maar heeft u ondertussen vragen over de activiteiten kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Jeugdland gaat meer dagen open!!!

Na de zomervakantie start Jeugdland Hoofddorp met nieuwe openingstijden. Dit houdt in dat wij ook de Maandag, Dinsdag en Donderdag middag open zijn! Kom dus gezellig langs om te spelen na school!!!

Meer informatie over de nieuwe openingstijden vindt u hier.

Ouders van harte welkom op Jeugdland

Jeugdland is een geweldige plek waar kinderen zelfstandig kunnen spelen. Maar wist je dat ouders gewoon op Jeugdland aanwezig mogen zijn?  Voor kinderen jonger dan 6 moeten de ouders aanwezig blijven, maar ook als de kinderen ouder dan 6 zijn is dat geen probleem. Wel verwachten we van alle ouders dat ze hun kinderen zoveel mogelijk zelfstandig laten spelen. Dat is namelijk het unieke van Jeugdland. Hier kunnen alle kinderen zichzelf leren ontdekken.

Kinderen onder de 6 van harte welkom op Jeugdland

Ook kinderen onder de 6 jaar zijn van harte welkom op Jeugdland. Wel verwachten we dat zij begeleid worden door een volwassene.

Heeft u een vraag over zorg, geldzaken, werk, gezin, gezondheid, wonen of activiteiten in uw buurt? Ga naar Sociale kaart Haarlemmermeer: www.socialekaarthaarlemmermeer.nl

NieuwsbriefIcoon

Wil je ook graag op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten op Jeugdland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Of volg ons via facebook!