Naschoolse Activiteiten Club

Op Jeugdland vinden wij het belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met nieuwe vaardigheden en zichzelf leren ontplooien. Daarom hebben wij besloten om vanaf februari 2019 een aantal naschoolse activiteiten aan te bieden waar de kinderen aan mee kunnen doen. Welke activiteit we aanbieden wisselt iedere maand.

De activiteiten vinden op de doordeweekse dagen plaats op Jeugdland. Om het overzichtelijk te houden hebben wij iedere dag een thema gegeven:

Maandag: De Keuken Kipjes  van 15:30-17:30 (bakken en koken)

Vindt jij het leuk om je creativiteit te uiten in de keuken? Doe dan mee met onze bak club activiteiten. In onze keuken gaan we aan de slag met verschillende activiteiten zoals koekjes bakken, cakepops maken, brood bakken, taarten maken, soep maken, salades maken en nog veel meer. Onder begeleiding kunnen de kinderen kennis maken met verschillende technieken en smaken, eten bereiden uit ons eigen moestuin, hoe ze voedselverspilling kunnen verminderen en uiteraard aan de einde van de dag heerlijk smullen van hun eigen creaties!

Voor kinderen tussen de 6-12 jaar

Dinsdag: De Sport Kanjers van 15:30-17:30 (sport en spel)

 Blijf jij liever lekker in beweging? Doe dan mee met onze sport club op de dinsdagmiddag, want bewegen is gezond!! Wij zorgen voor een aantal activiteiten waarbij de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen en kunnen genieten van de buitenlucht. Denk daarbij aan activiteiten zoals voetballen, tafeltennis, badminton, bewegingsspellen, bootcamps, lasergamen en nog veel meer. Kom dus langs en leef je uit!

Voor kinderen tussen de 6-12 jaar

Woensdag: De Groene Bloeiers vanaf 14:30 (Moestuin planten zaaien, verzorgen en oogsten, natuur ontdekken)

Vindt jij het leuk om te leren over alles wat groeit en bloeit in de natuur? Kom dan langs bij onze groene vingers club. Samen met de kinderen gaan wij aan de slag in onze moestuin met het zaaien, verzorgen en oogsten van groentes en kruiden. Daarnaast leren de kinderen veel over insecten, dieren, planten en het effect van recycling op de natuur. In samenwerking met de dames van IVN laten wij de kinderen spelenderwijs ontdekken!

Voor kinderen tussen de 6-12 jaar

Donderdag: De Creatieve Kenners van 15:30-17:30 (kunst, multimedia en creativiteit)

Wil je liever kennis maken met je creatieve kant? Kom dan op de donderdag langs voor onze creatieve kunst club. Wordt lid en ontdek de basis van verschillende kunstzinnige middelen zoals boetseren, schilderen, tekenen, mozaïeken, fotograferen en korte filmpjes maken. Leer je creatieve kant te ontdekken en deze ook om te zetten in een kunstwerkje!

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Vrijdag: De Handige Harry’s van 15:30-17:30 (handvaardigheid en techniek)

Vindt jij het leuk om dingen te bouwen en met je handen te werken? Word dan lid van onze handvaardigheid en techniek club. Wij gaan samen met de kinderen aan de slag in onze vernieuwde werkplaats. Daar kunnen de kinderen onder begeleiding kennis maken met verschillende gereedschappen en technieken. Wij gaan onder andere aan de slag met figuurzagen, solderen en kleine elektrische circuits.

Voor kinderen tussen de 8-12 jaar

Kosten:

Zoals al eerder is vernoemd, worden de activiteiten ieder maand weer opnieuw ingepland. Kinderen kunnen ervoor kiezen om maar een dag mee te doen in, of alle dagen. Sommige projecten zijn dan ook binnen een dag af, andere vergen iets meer tijd. Maar van tevoren wordt bij de activiteit zelf vermeld hoe lang deze gaat duren.

Per dag vragen wij een vergoeding van 1,- om de onkosten te dekken.

Let Op! Voor de Sport Kanjers en de Groene Bloeiers is deelname gratis.