Naschoolse Activiteiten Club

Op Jeugdland vinden wij het belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met nieuwe vaardigheden en zichzelf leren ontplooien. Daarom hebben wij besloten om vanaf februari 2019 een aantal naschoolse activiteiten aan te bieden waar de kinderen aan mee kunnen doen. Dit doen we in de vorm van een Naschoolse Activiteiten Club. Kinderen kunnen lid worden van de club en mee doen aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Welke activiteit we aanbieden wisselt iedere maand.

De activiteiten vinden op de doordeweekse dagen plaats op Jeugdland. Om het overzichtelijk te houden hebben wij iedere dag een thema gegeven:

Maandag: De Keuken Kipjes  van 15:30-17:30 (bakken en koken)

Vindt jij het leuk om je creativiteit te uiten in de keuken? Doe dan mee met onze bak club activiteiten. In onze keuken gaan we aan de slag met verschillende activiteiten zoals koekjes bakken, cakepops maken, brood bakken, taarten maken, soep maken, salades maken en nog veel meer. Onder begeleiding kunnen de kinderen kennis maken met verschillende technieken en smaken, eten bereiden uit ons eigen moestuin, hoe ze voedselverspilling kunnen verminderen en uiteraard aan de einde van de dag heerlijk smullen van hun eigen creaties!

Voor kinderen tussen de 6-12 jaar

Dinsdag: De Sport Kanjers van 15:30-17:30 (sport en spel)

 Blijf jij liever lekker in beweging? Doe dan mee met onze sport club op de dinsdagmiddag, want bewegen is gezond!! Wij zorgen voor een aantal activiteiten waarbij de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen en kunnen genieten van de buitenlucht. Denk daarbij aan activiteiten zoals voetballen, tafeltennis, badminton, bewegingsspellen, bootcamps, lasergamen en nog veel meer. Kom dus langs en leef je uit!

Voor kinderen tussen de 6-12 jaar

Woensdag: De Groene Bloeiers vanaf 14:30 (Moestuin planten zaaien, verzorgen en oogsten, natuur ontdekken)

Vindt jij het leuk om te leren over alles wat groeit en bloeit in de natuur? Kom dan langs bij onze groene vingers club. Samen met de kinderen gaan wij aan de slag in onze moestuin met het zaaien, verzorgen en oogsten van groentes en kruiden. Daarnaast leren de kinderen veel over insecten, dieren, planten en het effect van recycling op de natuur. In samenwerking met de dames van IVN laten wij de kinderen spelenderwijs ontdekken!

Voor kinderen tussen de 6-12 jaar

Donderdag: De Creatieve Kenners van 15:30-17:30 (kunst, multimedia en creativiteit)

Wil je liever kennis maken met je creatieve kant? Kom dan op de donderdag langs voor onze creatieve kunst club. Wordt lid en ontdek de basis van verschillende kunstzinnige middelen zoals boetseren, schilderen, tekenen, mozaïeken, fotograferen en korte filmpjes maken. Leer je creatieve kant te ontdekken en deze ook om te zetten in een kunstwerkje!

Voor kinderen tussen de 8-12 jaar

Vrijdag: De Handige Harry’s van 15:30-17:30 (handvaardigheid en techniek)

Vindt jij het leuk om dingen te bouwen en met je handen te werken? Word dan lid van onze handvaardigheid en techniek club. Wij gaan samen met de kinderen aan de slag in onze vernieuwde werkplaats. Daar kunnen de kinderen onder begeleiding kennis maken met verschillende gereedschappen en technieken. Wij gaan onder andere aan de slag met figuurzagen, solderen en kleine elektrische circuits.

Voor kinderen tussen de 8-12 jaar

Hoe wordt ik lid van de club?

Meld je aan voor onze club via onze website, of aan de balie op Jeugdland zelf.

Door je lid te maken van de club, wordt je automatisch per e-mail op de hoogte gehouden van het nieuwe aanbod. Op de website en op facebook wordt ook aangegeven wat ons aanbod is voor de komende vijf weken, en kunnen de kinderen zich online inschrijven voor de activiteit. Er kunnen maximaal vijftien kinderen mee doen aan een activiteit, maar mocht de vraag groot zijn dan kan de activiteit verlengd worden voor een tweede groep.

Kosten:

Zoals al eerder is vernoemd, worden de activiteiten ieder maand weer opnieuw ingepland. Kinderen kunnen ervoor kiezen om maar een dag mee te doen in, of alle dagen. Sommige projecten zijn dan ook binnen een dag af, andere vergen iets meer tijd. Maar van tevoren wordt bij de activiteit zelf vermeld hoe lang deze gaat duren.

Per dag vragen wij een vergoeding van 1,- om de onkosten te dekken.

Let Op! Voor de Sport Kanjers en de Groene Bloeiers is deelname gratis.

 

Trots dat je mee doet aan de naschoolse activiteiten club?

Dan kun je bij ons een button bestellen (1,- euro) dat je officieel lid maakt van de club! De button kan online bij inschrijving worden besteld, of aan de balie op Jeugdland. Heb je de button online besteld? Dan krijgt u deze van ons wanneer je aanwezig bent voor de activiteit.

 Erkenning:

Omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen zich trots voelen over hun projecten, hebben wij besloten om aan het eind van ieder project een kind uit te kiezen die het mooiste project heeft gemaakt. Wij maken dan een foto van het kind met zijn project, en geven deze een ere plek in ons club gebouw.

Wil je graag lid worden? Schrijf je dan hier in en ontvang informatie over alle activiteiten automatisch via e-mail!

Mee doen aan de activiteiten? Schrijf je dan hier in!