IVN activiteiten op Jeugdland

 
Het IVN in de Haarlemmermeer zet zich in om de bewoners bewust en vertrouwd te maken onze mooie poldernatuur. Waar beter te beginnen dan bij kinderen, die zich nog verbazen en vaak leuke, slimme vragen hebben. De plek van Jeugdland is vol met natuur. Veel kinderen ontdekken ter plekke waterbeestjes, vogels, spinnen, vlinders, hoe groente groeit en vruchten aan bomen. Er is altijd wel iets om een activiteit bij te bedenken. En dat is waar mijn rol ligt. Ik ben Marianne Fleur, vrijwilliger bij  het IVN. Ik vind het leuk om met een groepje kinderen iets te ondernemen met en over de natuur in Jeugdland.

Woensdagmiddag om de 14 dagen ben ik om 15.00 aanwezig, eerste IVN middag is op 18 september. Om 15.30 gaan we beginnen. Duur is afhankelijk van de de concentratie en de activiteit. Er kunnen 6 a 10 kinderen meedoen. Hulp van een ouder stel ik op prijs. Ik vertel iets, laat wat zien en bedenk wat je er over kunt knutselen. Het is tot nu toe altijd een spannende verrassing hoeveel kinderen er zijn, welke leeftijd ze hebben, en wat we kunnen doen. We hebben oa. over regen, vlinders en vogels in de rui gewerkt, een natuurmandala gemaakt. Het thema bedenk ik pas kort voor mijn komst, ik kijk wat de natuur op dat moment te bieden heeft aan de kinderen.Tot kijk op Jeugdland!

Ontdek Hoofddorp 2019

Natuurlijk doet Jeugdland Hoofddorp dit jaar ook weer mee met Ontdek Hoofddorp. Op zondag 29 september zijn we geopend van 12 tot 16 uur en organiseren we een QR speurtocht over het terrein. Voor deze activiteit is een smartphone met QR lezer (vaak kan de camera app dit ook) en internetverbinding nodig.
Zo kan iedereen Jeugdland op een actieve manier leren kennen.
Ook de Oldtimer vriendengroep Haarlemmermeer is weer aanwezig. De kinderen kunnen een oude auto beschilderen en er zijn enkele oldtimers te bewonderen.
Gratis entree en deelname.

Burendag 2019

 
Zaterdag 28 september is het Burendag.
Jeugdland nodigt al haar buren uit voor voor een Oud Hollandse spelletjesmiddag. Ook gaan we creatief aan de slag.
De activiteiten worden gehouden tussen 14 en 16 uur, maar Jeugdland is al vanaf 10 uur geopend om lekker te komen spelen.
Deelname en entree zijn deze dag gratis.

Voor deze dag zijn we nog op zoeken naar buren die ons willen helpen bij de spelletjes. Vindt u het leuk om mee te helpen stuur dan een mail naar kantoor@jeugdland.net

Halloweendisco met activiteiten

 
Zaterdagavond 26 oktober organiseert Jeugdland Hoofddorp weer een Halloween disco met activiteiten.

Kinderen, ouders, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, ooms, tantes,de buurjongen…iedereen is welkom om mee te genieten!

Durf jij te voelen in de griezelige doos, laat een litteken schmincken of maak een bloederige vinger. Ga los op de dansvloer en doe mee met de stoelendans.

Natuurlijk mag iedereen weer verkleed komen!

We openen de deuren van 18.30 tot 20.30 en de entree is 2 euro. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie

Vrijwilligers maken het verschil

Wat veel mensen nog niet weten is dat Jeugdland Hoofddorp niet alleen een avonturen-/bouwspeelplaats is, maar ook een vrijwilligersorganisatie. Naast onze vaste kern van medewerkers zijn wij afhankelijk van de inzet van onze vrijwilligers en vrienden. Zonder hun gewaardeerde hulp kunnen wij ons niet inzetten om Jeugdland leuk en gezellig te maken voor de kinderen.

Wil je je ook als vrijwilliger inzetten voor Jeugdland Hoofddorp klik dan eens op de volgende link Vrijwilligers Organisatie

Nachtje slapen

Op vrijdag 19 juli is het dan eindelijk weer zover. Vorig jaar hebben we helaas over moeten slaan, maar dit jaar kun je weer een nachtje logeren op Jeugdland Hoofddorp.
We gaan samen eten koken, stoken het kampvuur op en maken er een gezellige avond van. Zaterdagochtend ontbijten we gezellig met zijn allen en daarna kun je weer opgehaald worden.
Je kunt je inschrijven als je 6 jaar of ouder bent. Slapen doe je in je eigen tent, je mag natuurlijk ook een tent delen. Verder breng je je eigen luchtbed/matje en slaapzak mee.
Inschrijven kan alleen aan de balie van Jeugdland en deelname kost 10 euro. VOL=VOL

Stormschade

Helaas is er tijdens de onweersbuien van 4 en 5 juni veel schade aangericht aan de bomen op Jeugdland Hoofddorp. Op donderdag 6 juni is Jeugdland Hoofddorp een dag dicht geweest vanwege de gevaarlijke situatie. De gemeente Haarlemmermeer is donderdag hard aan de slag gegaan met het opruimen van de losse takken, het weghalen van beschadigde takken en het omzagen van enkele bomen.
Helaas zijn sommige bomen te hoog, deze worden de komende tijd aangepakt. Daarom is de dijk rondom Jeugdland voorlopig niet toegankelijk en zijn delen van het terrein door onze vrijwilligers afgezet met rood-wit lint. Op de rest van het terrein kunnen de kinderen weer veilig spelen.

Vies worden mag op modderdag

Op vrijdag 28 juni kun je op Jeugdland Hoofddorp van 13.00 tot 17.30 aan de slag met zand en water. Tijdens modderdag ontdekken de kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.Bij ons kun je lekker vies worden op de buikschuif glijbaan, maken we een gezamenlijk modderkunstwerk, kun je moddertaartjes bakken in onze modderkeuken en lekker spelen in de waterspeeltuin.

Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Voor meer informatie kijk op: www.modderdag.nl.

Erkend leerbedrijf

Jeugdland Hoofddorp mag met trots zeggen dat ze zijn benoemd tot erkend leerbedrijf. Afgelopen week hebben wij vanuit het SBB de erkenning ontvangen en mochten wij officieel onze “wij leiden vakmensen op” bord ophangen. Vanaf nu is het dus mogelijk voor leerlingen van MBO niveau 1 en 2 om bij ons stage te lopen. Wij kunnen stagiaires begeleiden in de richting van Facilitaire Dienstverlening en Assistent Dienstverlening. Wij zijn ontzettend trots op deze vooruitgang en kijken ernaar uit om de leerlingen te begeleiden in het behalen van de nodige praktijkervaring.

Nieuw beleid

Jeugdland Hoofddorp heeft sinds zomer 2018 zijn beleid aangepast. Hierdoor is het mogelijk voor ouders om ook gezellig te blijven als hun kinderen komen spelen. Waar voorheen het gewenst was dat kinderen zelfstandig op het terrein speelden, moedigen wij nu ouders aan om gezellig te blijven en van een kopje koffie of thee te genieten. Zo hopen wij de saamhorigheid in de buurt te versterken. Daarom gaan wij in het voorjaar van 2019 (tijdens NL Doet) aan de slag met het maken van pallet meubels voor buiten op ons terras. Zo kunnen de ouders genieten van hun kop koffie of thee terwijl ze mee kunnen kijken naar de spelende kinderen op het terrein.

Daarnaast is het nu ook mogelijk voor kinderen onder 6 jaar om bij ons te komen spelen. Volgens het oude beleid mochten alleen kinderen boven 6 jaar komen, maar wij willen graag dat alle kinderen kunnen genieten van ons terrein. Kinderen onder de 6 jaar mogen dus (onder begeleiding van ouders of voogd) mee spelen op Jeugdland. Ook hiervoor zijn we voorbereidingen aan het treffen. In het voorjaar van 2019 plaatsen wij een aantal nieuwe speeltoestellen voor kinderen tussen 0-8 jaar.

Meer informatie over de vooruitgang zijn te vinden op onze website of in de nieuwsbrief. Wil je dus volledig op de hoogte blijven van de veranderingen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief via ons website: www.jeugdland.net/hoofddorp

Wil je je aanmelden als vrijwilliger tijdens NL Doet? Dat kan via de website van NL Doet: https://www.nldoet.nl/klus/jeugdland-een-nieuw-jasje

Vriendelijke groet,

Team Jeugdland Hoofddorp