Scholen/Groepen

Basisscholen en BSO’s welkom op Jeugdland.

Op Jeugdland zijn scholen en de BSO’s van harte welkom!

BSO’s

BSO’s zijn tijdens openingstijden van harte welkom om met een groep op Jeugdland te komen spelen. Wij vragen u om zelf toezicht te houden op de kinderen. Als u mee wilt doen met de activiteit van de dag horen wij dat graag van tevoren.
Voor de kinderen is er gratis limonade. U mag zelf eten en drinken meebrengen en op Jeugdland zijn kleine versnaperingen verkrijgbaar.

BSO’s betalen het reguliere tarief van 2 euro per kind.

Scholen

Op de woensdag en vrijdag ochtenden, tijdens reguliere schooltijden, bieden wij allerlei activiteiten aan. De groepen kunnen dan genieten van privé gebruik van het gebouw en terrein. Jeugdland is een ideale plek voor kinderen om te spelen, knutselen, leren en genieten. Natuurlijk kunt u op Jeugdland ook terecht voor bijvoorbeeld een juffendag of een sportdag.

Hoe werkt het?

  • Wij vragen de leerkrachten en ouders zelf toezicht te houden op de kinderen. Zowel bij de activiteiten als bij het vrij spelen.
  • Er is gratis limonade voor de kinderen. En gratis koffie/thee voor de begeleiders. 
  • Activiteiten duren ongeveer 1,5 uur. Na de activiteiten mogen de kinderen vrij spelen op het terrein.
  • Kosten voor deelname aan een activiteit inclusief vrij spelen is 1,50 euro per kind.
  • Kosten voor alleen vrij spelen is 1,00 euro per kind.
  • Jeugdland is vanaf 10:00 geopend voor uw groep.

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de deur. Jeugdland is lopend, op de fiets of met de auto zeer goed bereikbaar. Dichtstbijzijnde openbaar vervoer (bus 397 of 169) op tien minuten loopafstand.

Aanmelden voor een activiteit? Dit kan via ons aanmeldingsformulier!

Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met u op voor een definitieve afspraak. Heeft uw zelf vragen of opmerkingen? Dan kunt contact opnemen met ons via kantoor@jeugdland.net of 023-557 8880.

Hieronder volgt een lijst met de activiteiten waarvoor het mogelijk is je als shool/groep voor in te schrijven. Eigen inbreng en/ of andere ideeën zijn altijd mogelijk. Vermeld dit aub in de aanmeldingsmail.

Graag zien wij u terug op ons terrein met uw school/ groep!

Juffen/ meesterdag (Alle groepen)

Vier je verjaardag op Jeugdland! Na aankomst krijgen den kinderen uitleg over Jeugdland door een Jeugdland medewerker. De school begeleidt de kinderen en bepaalt zelf de indeling van de ochtend met gebruik van knutselkamer (klei, verf, kleuren, enz.), clubhuis, skelters, waterspeeltoestel, speeltoestellen en meer…

Natuurlijk Tie Dye (alle groepen)

Kom gezellig met je klas je creativiteit laten gaan! Met natuurlijke kleur stoffen gaan wij namelijk een ouderwets maar leuke techniek gebruiken om mooie creaties te maken. De kinderen kunnen allerlei verschillende middelen gebruiken zoals bietensap, wortelsap, bosbessensap enzovoorts om het creatie kleur te geven. De kinderen krijgen meteen informatie mee over het belang van het gebruiken van natuurlijke middelen, en zien dat het ook anders kan. Aan het eind van de dag mogen ze hun creatie mee naar huis nemen. Als ze klaar zijn met de activiteit mogen ze gezellig op ons terrein blijven spelen!

Let Op! Voor dit project vragen wij de kinderen om zelf iets mee te nemen om te kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een witte shirt, een witte kussensloop of een witte laken. Alles kan, als het maar wit is.

Huttenbouwen (alle groepen)

Gezellig met je klas een mega groot hut bouwen op Jeugdland samen met een van onze collega’s. Het is een gezamenlijk project waarbij het hele klas werkt aan een eigen hut. Aan het eind maken we een leuke foto van de groep samen, en mogen de kinderen het hut ook zelf gaan slopen. Wij hebben op het terrein alle middelen die nodig zijn om te bouwen. Mochten de kinderen snel klaar zijn, kunnen ze daarna nog even spelen op ons terrein

Boogschieten (groep 5 t/m 8)

Kom jij ook met je klas ontdekken wat boogschieten is? Op Jeugdland is dat mogelijk! In ons boogschiet-container kun je, onder begeleiding van een van onze collega’s, meemaken hoe het voelt om met een pijl en boog schieten. Zij leren je hoe je een boog moet vasthouden, wat het beste houding is en hoe je kan richten. Wij hebben op ons terrein alle materialen liggen hiervoor. En als iedereen aan de buurt is geweest kunnen jullie gezellig blijven spelen op ons terrein!