Scholen/Groepen

Basisscholen en BSO welkom op Jeugdland.

Op Jeugdland zijn scholen en de BSO van harte welkom!

Op de woensdag en vrijdag ochtenden, tijdens reguliere schooltijden, bieden wij allerlei activiteiten aan. De groepen kunnen dan genieten van privé gebruik van het gebouw en terrein. Jeugdland is een ideale plek voor kinderen om te spelen, knutselen, leren en genieten.

Hoe werkt het?

  • Wij vragen de leerkrachten en ouders zelf toezicht te houden op de kinderen. Zowel bij de activiteiten als bij het vrij spelen.
  • Er is gratis limonade voor de kinderen. En gratis koffie/thee voor de begeleiders. 
  • Activiteiten duren ongeveer 1,5 uur. Na de activiteiten mogen de kinderen vrij spelen op het terrein.
  • Kosten voor deelname aan een activiteit inclusief vrij spelen is 1,50 euro per kind.
  • Kosten voor alleen vrij spelen is 1,00 euro per kind.
  • Jeugdland is vanaf 10:00 geopend voor uw groep.

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de deur. Jeugdland is lopend, op de fiets of met de auto zeer goed bereikbaar. Dichtstbijzijnde openbaar vervoer (bus 310 of 169) op tien minuten loopafstand.

Aanmelden voor een activiteit? Dit kan via ons aanmeldingsformulier!

Wij nemen dan telefonisch of per mail contact met u op voor een definitieve afspraak. Heeft uw zelf vragen of opmerkingen? Dan kunt contact opnemen met ons via kantoor@jeugdland.net of 023-557 8880.

Hieronder volgt een lijst met de activiteiten waarvoor het mogelijk is je als shool/groep voor in te schrijven. Eigen inbreng en/ of andere ideeën zijn altijd mogelijk. Vermeld dit aub in de aanmeldingsmail.

Graag zien wij u terug op ons terrein met uw school/ groep!

Juffen/ meesterdag (Groep 3 t/m 8)

Vier je verjaardag op Jeugdland! Na aankomst krijgen den kinderen uitleg over Jeugdland door een Jeugdland medewerker. De school begeleidt de kinderen en bepaalt zelf de indeling van de ochtend met gebruik van knutselkamer (klei, verf, kleuren, enz.), clubhuis, skelters, waterspeeltoestel, speeltoestellen en meer…

Activiteiten op woensdagochtend

Alle activiteiten zijn geschikt voor groep 1 t/m 8, de precieze invulling van de activiteiten wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Zeep Maken

Onder begeleiding van een kinderwerker kunnen de kinderen op Jeugdland lekkere zeepjes maken voor thuis. De kinderen leren ondertussen welke natuurlijke stoffen lekker zijn en goed zijn voor je huid en gezondheid. De zeepjes worden gemaakt in mallen en worden door de kinderen versierd en mee naar huis genomen.

Kaarsen Maken

Onder begeleiding van een kinderwerker kunnen de kinderen op Jeugdland mooie kaarsen maken. Kaarsen maken is een kunst waar al jaren gebruik van wordt gemaakt. Het is ook een manier om zuiniger om te gaan met energie. De kinderen krijgen ook wat informatie mee over zuinig omgaan met energie in huis en ze kunnen experimenteren met verschillende geuren en kleuren. De kinderen mogen de kaarsen mee naar huis nemen.

Gezond bakken

Onder begeleiding van een kinderwerker kunnen de kinderen op Jeugdland gezond en lekker leren bakken. De kinderen krijgen wat informatie mee over gezonde voeding en het belang hiervan. Daarnaast kunnen ze experimenteren met verschillende gezonde voedingsmiddelen en wat je daar allemaal voor lekkers mee kan. Van dadelcake tot haver koekjes en alles ertussenin. De kinderen mogen na het bakken de baksels op eten of mee naar huis nemen.

Vlinder voeders maken

Onder begeleiding van een kinderwerker kunnen de kinderen op Jeugdland vlindervoeders maken. Ze krijgen informatie mee over wat vlinders lekker vinden en hoe ze meer vlinders in hun tuin kunnen lokken met deze lekkere vlinder voeders. De kinderen mogen de voeders aan het eind van de dag mee naar huis nemen.

Natuurlijk Tie Dye

Onder begeleiding van een kinderwerker kunnen de kinderen op Jeugdland aan de slag met een natuurlijke tie dye opdracht. De kinderen kunnen met natuurlijke stoffen, zoals wortel extract en bietensap, een tie dye creatie maken. De kinderen krijgen informatie over het belang van het gebruik van natuurlijke stoffen om leuke dingen te knutselen, in plaats van chemische middelen die vaak schadelijk zijn voor het milieu. De kinderen mogen aan het eind van de dag hun creatie mee naar huis nemen. 

Let Op! Voor dit activiteit vragen wij de kinderen om zelf iets mee te nemen om te verven. Denk aan bijvoorbeeld een witte T-shirt, een witte kussensloop, een witte laken of een katoenen tas.

Activiteiten voor de vrijdagochtend

Boogschieten is alleen geschikt voor kinderen uit groep 5 t/m 8. De overige activiteiten zijn geschikt voor alle groepen, de precieze invulling van de activiteit wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Huttenbouwen

Al jaren de meest geliefde activiteit op Jeugdland, hutten bouwen van pallets. Nadat de kinderwerker heeft uitgelegd hoe je moet omgaan met hamer en zaag en een aantal basistechnieken van het hutten bouwen heeft uitgelegd gaan de kinderen aan de slag om met de hele klas een hut te bouwen. Naast technisch inzicht leren de kinderen tijdens deze activiteit hoe ze moeten samenwerken en overleggen. De kinderen moeten tijdens deze activiteit stevige schoenen dragen.

Vetbollen maken

Onder begeleiding van een kinderwerker kunnen de kinderen op Jeugdland heerlijke vetbollen en eventueel andere versnaperingen voor vogels maken. Na afloop nemen de kinderen de vetbollen mee naar huis om vogels aan te trekken in hun eigen tuin of op het eigen balkon.

Insectenhotels maken

Het gaat niet goed met de insecten, daarom helpen we de insecten door insectenhotels te maken. In het insectenhotel kunnen de insecten rusten, nestelen en overwinteren. Hang je insectenhotel op in de tuin en zorg voor een goede ecologische kringloop.

Boogschieten (groep 5 t/m 8)

Leer boogschieten met handbogen in onze boogschietcontainer. De kinderwerker leert de kinderen de fijne kneepjes van het boogschieten. Bij deze activiteit wordt de klas opgesplitst in kleinere groepjes. Terwijl er een groepje aan het boogschieten is kan de rest van de groep vrij spelen. Of u organiseert zelf nog een andere (sport)activiteit op het terrein.