Vrijwilligers Organisatie

 Jeugdland Hoofddorp als Vrijwilligers organisatie.

Wat veel mensen nog niet weten is dat Jeugdland Hoofddorp niet alleen een avonturen-/bouwspeelplaats is, maar ook een vrijwilligersorganisatie. Naast onze vaste kern van medewerkers zijn wij afhankelijk van de inzet van onze vrijwilligers en vrienden. Zonder hun gewaardeerde hulp kunnen wij ons niet inzetten om Jeugdland leuk en gezellig te maken voor de kinderen.

Wat kun je doen als vrijwilliger op Jeugdland?

Als vrijwilliger op Jeugdland kun je je bezig houden met verschillende taken op ons terrein. Daarnaast is het natuurlijk ook een prachtige toevoeging aan de gezelligheid van onze bezoekers. Wij hebben een aantal onderdelen waar vrijwilligers aan mee kunnen doen, maar eigen inzet/initiatief is van harte welkom. Wij zoeken bijvoorbeeld vrijwilligers die zich bezig willen houden met:

  • De balie: Aan de balie ben je een soort visitekaartje voor Jeugdland. Ouders en kinderen komen zich bij jou melden bij binnenkomst. Hartstikke gezellig werk dus, want je leert iedereen kennen! Daarnaast ben je ook bezig met het uitlenen van ons bouwgereedschap, verkoop van versnaperingen, verkoop van abonnementen en het antwoorden van vragen. Wij zoeken voor maandag t/m zaterdag balie medewerkers tijdens onze openingstijden. Woensdag, vrijdag en zaterdag zijn bij ons altijd de drukste dagen aan de balie. Of je nu een dag kan of meerdere, je bent van harte welkom!

 

  • Groen/Moestuin onderhoud: Voor onze moestuin en voor groenonderhoud zijn wij op zoek naar vrijwilligers met groene vingers! Wij hebben een groot terrein en een leuke moestuin waar door het jaar heen van alles aan moet gebeuren. Denk dan aan snoeiwerk, plantjes zaaien en verzorgen, onkruid verwijderen, gras maaien en riet knippen. Echt iets voor mensen die genieten van de buitenlucht en graag bezig zijn in de tuin! Deze werkzaamheden kunnen binnen onze openingstijden plaatsvinden op een dag naar keuze. Wil je dus een keer langskomen om te helpen, of met regelmaat komen, laat het ons weten!
 
  • Onderhoud gebouw/terrein/huttendorp: Echt een klus voor de handige Harry. Voor het klein onderhoud aan ons terrein en gebouw zijn we op zoek naar mensen die handig zijn en het leuk vinden om te helpen. Het gaat om werkzaamheden zoals het vervangen van kapotte onderdelen, repareren van luiken aan de ramen, slopen van kapotte speeltoestellen, meehelpen met kleine bouwprojecten, af en toe een likje verf en het netjes houden van het huttendorp. Voor deze werkzaamheden hoef je niet met regelmaat aanwezig te zijn. Op het moment dat het nodig is wordt er contact met je opgenomen om te kijken naar mogelijkheden om langs te komen.
 
  • Hulp bij activiteiten: Op Jeugdland organiseren wij iedere dag leuke activiteiten voor de kinderen. Deze activiteiten vinden plaats in de middag. Zij beginnen doordeweeks altijd om 15:30, op zaterdag om 14.00. Bij deze activiteiten kunnen wij de hulp gebruiken van enthousiaste vrijwilligers! Vind je het dus leuk om met de kinderen te werken en ze leuke dingen te leren? Geef het aan! 
 
  • Evenementen en bijzondere activiteiten: Heb je geen tijd om vaak langs te komen, maar wil je toch je steentje bij dragen? Dat kan natuurlijk ook! Voor de wat grotere evenementen en activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers om ons team te komen versterken. Wat voor werkzaamheden je precies doet is afhankelijk van de dag zelf. Als voorbeeld hebben wij jaarlijks een leuke themadag. Op de dag zelf hebben wij vaak mensen nodig om de bezoekers te begeleiden, in de keuken bezig te zijn met lekkere dingen bereiden, te verkleden en de kinderen te vermaken, spullen klaar te zetten en aan de balie te werken.
 
  • PR/Reclame: Om te zorgen dat iedereen op de hoogte is van wat er allemaal voor leuks op Jeugdland gebeurd, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die aan de slag willen gaan in ons PR team. Als deel van de PR team hou je je bezig met flyeren, posters ophangen, langs scholen gaan, Facebook en onze website bijhouden, op zoek gaan naar leuke nieuwe mogelijkheden en vooral lekker veel met mensen praten! Je kan ook tijdens grotere activiteiten en evenementen worden gevraagd om mee te doen met het uitdelen van flyers en het verstrekken van informatie aan bezoekers. Vrijwilligers in het PR team hoeven niet dagelijks aanwezig te zijn op onze terrein. Vaak kun je vanuit thuis veel doen of zelf op pad gaan.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

We geven geen financiële vergoeding maar wat wij wel kunnen bieden is een leuk, spontaan en gezellig team. Dagelijks pakken wij een moment om met elkaar samen te komen met een kopje koffie of thee, en elkaar beter te leren kennen en de gezelligheid op te zoeken. Verder staan wij open voor vele ideeën en initiatieven zodat je ook je eigen creativiteit en sterke punten kan inzetten bij ons.

Uiteraard neem je als lid van team Jeugdland ook deel aan onze teamuitjes en ontvang je een attentie met de feestdagen. Twee keer per jaar verzinnen wij met elkaar een leuk dagje uit of een leuke activiteit op Jeugdland. Wij komen dan met zijn allen samen en genieten volop van de gezelligheid als waardering voor al het werk door het jaar heen. Ieder jaar is het ook anders, maar het is zeker ieder jaar weer leuk!

Hoe word ik vrijwilliger?

Herken je jezelf in een van de bovengenoemde punten? Of denk je iets nieuws mee te nemen naar Jeugdland? Zin om mee te draaien in ons gezellige team? Meld je dan aan als vrijwilliger! Voor iedere aanmelding bespreken wij apart wat de mogelijkheden zijn, wat je beschikbaarheid is en hoe jij je in zou willen zetten als vrijwilliger. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat het ook past in jouw leven en behoeftes. Aanmelden kan via telefoon, via e-mail, via onderstaand aanmeldingsformulier of kom gewoon gezellig een keer langs!

Telefoon: 023-557 8880

E-mail: kantoor@jeugdland.net

Adres: Redenburgsingel 100, 2135AC Hoofddorp

Aanmeldingsformulier 

Alvast bedankt!

Team Jeugdland Hoofddorp