Jeugdland

Jeugdland is een avonturen bouwspeelplaats voor kinderen in de natuur. Kinderen kunnen hier genieten van de buitenlucht terwijl ze spelen en ontdekken.

Alle ouders mogen bij hun kinderen blijven, maar wij vragen wel van ouders dat ze hun kinderen zelfstandig laten spelen. Wij ervaren dat kinderen zo zelfstandig leren spelen en zelf beslissingen leren nemen.

Is je kind 6 jaar of ouder? dan mag hij/zij ook zonder ouders op Jeugdland spelen.

Water

Let op: Er is natuurwater op Jeugdland Hoofddorp.
Daarbij is geen toezicht. 
Heeft uw kind geen zwemdiploma of bent u onzeker over zijn/haar redzaamheid in open water? Blijft u dan bij uw kind en houd hem/haar goed in de gaten. 

Bij binnenkomst vragen wij iedereen (ouder en kind) zich eerst te melden bij onze balie. Zo weten wij wie op ons terrein aanwezig is en kunnen wij zorgen voor de veiligheid. Nadat je bent uitgespeeld kun je je weer bij ons afmelden!

1ste keer op Jeugdland?

  • Neem een telefoonnummer van thuis mee! Je mag hier altijd bellen: naar thuis je ouders / verzorgers.
  • Trek oude kleren aan.
  • Draag stevige schoenen.
  • Neem een lunch pakket mee. (boterhammen en fruit)
  • Zorg dat je bent ingesmeerd met zonnebrand bij warm weer..

Terrein

Op het grote terrein van Jeugdland staan verschillende speeltoestellen zoals een kabelbaan, grote glijbaan, schommels, slingerkruis en touwbrug. Maar ook een aantal skelters, steppen en driewieliers.

Hutten bouwen

Wil je een huis voor jezelf? Dat kan!!! Als je 6 jaar of ouder bent mag je bij ons een hut bouwen. Dit kun je alleen doen, of samen met je vrienden. Het gereedschap zoals hamer, zaag en breekijzer leen je van Jeugdland. Hiervoor heb je een bouwpas nodig die je bij ons aan de balie kunt kopen. Deze pas is een jaar geldig. Je vader of moeder vult hiervoor op Jeugdland een formulier in dat ondertekend wordt.

Je kunt daarna meteen aan de slag. Na ongeveer een week is je bouwpas klaar, en kun je de pas ophalen en voortaan meenemen. Als je pas verlopen is, kun je deze verlengen bij ons aan de balie. Je vader of moeder hoeven niet opnieuw een formulier in te vullen. Kom je vaker bouwen? Koop dan een 10 rittenkaart of neem een abonnement. Meer informatie over de kosten van de huttenbouw vindt je hier.

Zorg wel voor stevige schoenen als je een hut gaat maken want er kunnen soms scherpe stukken hout of spijkers in het huttendorp liggen.

 Binnen spelen

Zelfs als het koud is of regend hoef je je op Jeugdland niet te vervelen. Binnen in het gebouw kun je allerlei spelletjes doen zoals sjoelen, tafeltennis, darten met magneet darts of gewoon een boekje lezen in de chill-hoek.
Ook kun je altijd zelf knutselen en kleien in de knutselhoek. Bij dit alles kies je zelf je muziek want we hebben een computer die je zelf mag bedienen om je favoriete muziek te laten horen.

 Activiteiten

Er wordt elke dag om 15:30 (om 14:00 op zaterdag en in de vakanties) een activiteit gehouden waar elk kind aan mee kan doen. Dit varieert van iets creatiefs zoals schilderijen maken, met ijslollystokjes knutselen, graffiti workshop, bootjes maken, breien, met kastanjes iets leuks maken, henna schilderen, een voetbal competitie of een djembé workshop.
De meeste activiteiten zijn gratis. Kijk voor de actuele activiteiten lijst in onze agenda.

Kampvuur

We houden regelmatig een kampvuur waarop we marshmallows roosteren. Meestal doen we dit op zaterdag als het mooi weer is.