Visie

Beste ouders en verzorgers,

Welkom op de site van Jeugdland. Mooi dat uw kind hier speelt! Graag willen wij het een en ander uitleggen. Het belangrijkste is dat Jeugdland een avonturen en bouwspeelplaats is voor kinderen, waar niets moet en (bijna) alles mag.

Wat is de visie van Jeugdland?
Jeugdland is een plek waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn. Ze moeten in hun leven al best veel;  stil zitten, luisteren, zich aan regels en afspraken houden. Bij ons is daarom een heleboel mogelijk, maar niks moet. Het is belangrijk dat kinderen zelf dingen kunnen ontdekken en zelfredzaam zijn. Medewerkers staan klaar als er iets is. Als kinderen spijkers willen lenen of hulp nodig hebben bij een activiteit. Maar ook als ze naar huis willen bellen of een pleister nodig hebben. Verder worden de kinderen met rust gelaten. De ervaring leert dat ze dan gaan doen wat ze echt leuk vinden. Ze kunnen dan de mooiste dingen maken in het huttendorp of in de knutselkamer. Maar ook mogen ze zich een keer vervelen.

Kinderen kunnen zich veilig en vrij voelen op Jeugdland. Conflictsituaties zijn er erg weinig. Als die er wel zijn kunnen ze dat onderling heel goed zelf oplossen. Wel moet iedereen netjes  omspringen met de spullen.

Wat verwachten wij van u als ouder?
Onze medewerkers verwachten dat u uw kind zoveel mogelijk met rust laat. Het is niet de bedoeling dat ouders aanwezig zijn op het terrein, behalve voor halen en brengen. Dit is de reden dat wij ook geen koffie en thee verkopen.  Voor sommige ouders misschien even wennen, maar u zult zien dat het super werkt!

Als er dingen gebeuren die volgens u niet horen, meldt dit even aan een van de medewerkers.

Vragen? Neemt u contact op met de vestigingen van Jeugdland Hoofddorp of Jeugdland Nieuw-Vennep. Vragen of opmerkingen voor het bestuur van de stichtingen kunnen u mailen aan de secretaris, Femke Hoogweg, via Jeugdlandhaarlemmermeer@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

De medewerkers van Jeugdland